lindqvisth

Zumbali/knox white

Publicerad 2012-12-16 21:16:10 i Allmänt

Någon gång under fredagnatten bytte jag tydligen om till detta, om du som äger detta linne mot all förmodan skulle se detta så kan du ju höra av dig
Nu ska jag tvätta håret för första gången på något som som känns som en evighet. 

#tryggutangarderob

Publicerad 2012-12-13 21:35:16 i Allmänt

På både twitter och facebook har någonting som kallas trygg utan garderob startats. Det handlar om att ingen ska tvingas in i garderoben igen, vilken läggning eller sexuell identitet du än har.  Det handlar om att inte skämmas eller vara rädd för vad man är eller vad man varit. En plats där ingen ska hållas tillbaka.
Evenemangets egna beskrivning lyder:
"För allas rätt att slippa rädsla. För allas rätt att slippa gömma sig. För allas rätt till trygghet.

Homosexualitet är idag illegalt i 78 av världens länder, var av fem bestraffar med döden. 
Bland de homo- och bisexuella i vårt land är andelen med nedsatt psykisk hälsa dubbel så stor som bland de heterosexuella, och situationen för transpersoner är ännu värre. Det är inte den sexuella läggningen eller könsidentiteten i sig som orsakar detta – det är samhällets inställning. Som logisk följd känner sig många HBTQ-personer tvingade att gömma en given del av sin personlighet.

Var med och skapa trygghet genom att lägg upp en bild där du vägrar gömma en given del av din personlighet – dina drömmar, passioner, intressen, din bakgrund eller den du är idag – och visa att det inte är okej att skrämma in någon i garderoben."
 
Många människor har lagt upp bilder där för att visa att ingen ska skämmas eller vara rädd.
Här är mitt bidrag. 

Ett nattligt meddelande/För all framtid/Du är den vackraste jag mött.

Publicerad 2012-12-11 00:05:41 i Allmänt

Man skulle kunna likna detta vid en utav alla andra rastlösa, tråkiga, kalla, ensamma och tomma nätter. Men det är det inte längre. 

"Jag skulle kunna citera hundratals kentlåtar eller kanske säga någonting om allting vi gjort i våra liv tillsammans, jag skulle kunna gråta, skratta och skrika allting jag känner, jag skulle kunna springa ikapp flyget för att få det att stanna. Men ska vi vara ärliga nu så vet vi ju att ingenting utav det här skulle fungera. För du kommer att åka. Du kommer kanske aldrig någonsin kommer att komma tillbaka. Jag hoppas självklart, att vi aldrig någonsin glömmer varandra, och det tror jag inte heller, för vem kan glömma sin första absolut bästa vän? Vem kan glömma bort första gången man smet ut mitt i natten bara för att man inte fick göra det egentligen? Vem kan glömma den där första gången man ringer sina föräldrar och säger att man sover hos varandra, fastän man egentligen är någon helt annanstans?
Du har alltid varit den där personen man kunnat ringa till, trots att man kanske har haft det största bråket i världshistorien. Trots att man sagt till alla i sin närhet att vi aldrig någonsin skulle bli vänner igen. Vi har läkt varandras sår, både bokstavligt och bildligt talat.
Jag vill, att du för all framtid, du vet hur känslig jag är med de orden, men du hörde mig. För ALL framtid, är min bästa vän.
Jag älskar dig, Erna Rebecca Molin."

Om

Min profilbild

jhvoutvpinpiycitcy

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela